T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ATAŞEHİR - Kadriye Faik Koparan İlkokulu

Hayırsever

Faik KOPARAN'ın Hayatı

Faik KOPARAN, 15 Ağustos 1941'de Mehmet KOPARAN (1914-1992) ve Kadriye KOPARAN (1917-2013) çiftinin üçüncü evlatları olarak dünyaya gelir. Doğduğu ev Nevşehir'de Herikli Mahallesi, Osmanlı Caddesi'ndeki çıkmaz sokakta, Meteris adı verilen muhittedir. Üç kız kardeşe sahip olan Faik Bey, iki ailenin tek erkek çocuğu olarak biraz ilgiyle, biraz da fazlaca sorumlulukla büyütülür.

"Baba Mehmet Koparan ortaokul tahsili yapmış olmasına rağmen ileri görüşlü bir insandı." Oldukça kalabalık bir ailesi olan Faik Bey, iki katlı taş bir evde doğar.

Faik KOPARAN'ın eğitim hayatı bir yıl gecikmeli olarak Muşkara İlkokulu'nda başlar. "4. sınıfa geçtiğinde Karabacak Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlkokulu'nda devam eder eğitimine. Ortaokulu Muhtelif Gayeli Ortaokulunda okur. 1954-1955 eğitim-öğretim yılında bu okula lise bölümü de eklenir. Daha sonra adı Nevşehir Lisesi olarak değişecek olan bu okulda iki yıl okur, 1960 senesinde ailesinin İstanbul'a göç etmesiyle Haydarpaşa Erkek Lisesi'nde eğitimini tamamlar.

Nevşehir'de 5-6 sene kadar futbol oynayan Faik Bey'in bu hevesi İstanbul'da da devam eder. Babasının yakın arkadaşı olan Kadir HAS, Faik Bey'in Fenerbahçe'de oynamasını ister. Faik Bey'i bu konuda babası da destekler. Kısa bir süre Faik Bey, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde oynar. Sol ayağı iyidir. İyi bir oyuncudur. Amca, Faik Bey'i ya futbol oynasın ya ticaret yapsın ikilemine sürükler. Faik Bey, iki ailenin tek erkek evladıdır ve işleri sürdürmesi gereken kişidir. Hayali olan futbola böyle veda eder.

Faik Bey, 1964 senesinde askere gider. Acemi askerliğini Ankara Muhabere Okulu'nda yapar.

Faik Bey; 19 Aralık 1970 tarihinde Hilton'da görkemli bir düğünle Ernur Hanımla evlenirler. Evlendiklerinde Ernur Hanım 22, Faik Bey 29 yaşındadır.

Faik KOPARAN'ın büyük kızı Didem'den Ece ÖZDİZLAY, Emir ÖZDİZLAY, Sinem KOPARAN ÇOROĞLU'dan Can ÇOROĞLU ve Ceylin ÇOROĞLU, Hande KOPARAN ALGAN'dan Damla ve Duru ALGAN olmak üzere altı torunu vardır. Faik Bey, hafta sonlarını torunları ile geçirmekten büyük zevk alır.

Faik KOPARAN denilince akla gelen ilk şey, onun liderlik vasfı olur. Kendisi küçük bir çocukken dahi oyunları kuran, arkadaşlarını yöneten bir kişidir. Bu özelliği onun ileriki yaşlarında da değişmez, iş hayatında da özel hayatında da fikirleri ve kararları ile etrafındakilere öncülük eder. İnsanların fikirlerine danışsa dahi son kararı veren kendisi olmuştur.

Faik Bey, hem okul hem mahalle arkadaşı olan Kemal BELİRİR ve Erkin ALPTEKİN ile hala görüşür. Kemal BELİRİR, hem okul hem mahalle hem de futbol arkadaşıdır.

Bugün 76 yaşında olan Faik KOPARAN, sahip olduğu her şeye çalışmak ve azmi sayesinde ulaştığını düşünür. Gerek iş yaşamındaki başarıları, gerekse 48 yıllık evliliğindeki istikrar ile örnek alınması, tavsiyelerine kulak verilmesi gereken bir insandır.

 "FAİK OLMAK" kitabı İNDİR

 "FAİK OLMAK" kitabı SES DOSYASI İNDİR

 "FAİK OLMAK" kitabı VİDEO DOSYASI İNDİR

   

05-10-2018

FAİK KOPARAN'IN KALEMİNDEN EĞİTİM VE SAĞLIK ALANINDAKİ HİZMETLERİ

Hizmetlerin en güzeli insanlara hizmet, bunun da en güzeli eğitime hizmettir. Bu hizmetlerim:

  • Kadriye-Mehmet Koparan İlköğretim Okulu: Bu okulun yapılmasında, özellikle rahmetli babam Mehmet Koparan'ın çok büyük katkısı olmuştur. Rahmetli annem Kadriye Koparan da bu okulun yapımında babama büyük destek vermiştir. Destek vermesinin sebebi, rahmetli annemin o zamanın şartlarında okula gönderilememesi, okur yazar olmaması, kız çocukların okuyup aydınlanmasına, çağdaş bir Türk kızı olarak yetişmesine katkı sağlamaktı. Bu okulda yaklaşık 800 öğrenci eğitim görmektedir.
  • Kadriye Faik Koparan İlköğretim Okulu: Eğitime katkı olarak yaptığım en önemli kurumlardan birisi bekli de en önemlisidir. Bu okul eğitim ve öğretimin 4. senesini doldurmaktadır. Okulumuzda 1000 civarında öğrenci eğitim görmektedir. Okulumuz içinde Faik Koparan Müzesi bulunmaktadır.
  • Ataşehir İş Okulu: Ataşehir'deki bu okulun donanımı için de destek verdim. Böylece, çocuklarımızın meslek kazanmasında, burada mesleği yaparak, yaşayarak meslek edinmesi konusunda araçların ve gereçlerin temini sağlanmış, çocuklarımız burada meslek sahibi olmuşlardır. Bu okulda yaklaşık 300 kişi eğitim görmektedir.
  • Sağlık konusu da çok önemli bir konudur. Bu nedenle, Siyami Ersek Hastanesi 2. Cerrahi Bölümü'nün 22 odasının donanımı yapılmıştır. Ayrıca orada görevli olan doktorların çocuklarının, okul öncesi eğitimi için yapılan kreşin donanımına yardımcı oldum.

Birikimlerimi eğitime ve sağlık hizmeti yolunda değerlendirmeye yaşadığım sürece devam edeceğim. Bu hizmetlerin yapılmasında yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Faik KOPARAN

 

13-12-202113-12-202113-12-202113-12-202113-12-202113-12-202113-12-202113-12-202113-12-202113-12-2021

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.10.2018 - Güncelleme: 15.03.2024 16:11 - Görüntülenme: 5088
  Beğen | 23  kişi beğendi