İSTANBUL / ATAŞEHİR - Kadriye Faik Koparan İlkokulu

eTwinning: Deep Art (1C Sınıfı)

GÜLÜMSER ÜÇÜNCÜ (1-C Sınıfı)

Okulumuz 3/C sınıfı öğretmeni Ayşegül İlikçi ve İzmir Zübeyde Hanım İlkokulu sınıf öğretmeni Nilüfer Akın'ın kurucu olarak yer aldığı Deep Art isimli eTwinning projesi, Ulusal Destek Servisi'nden onay alarak 6 ülke (Türkiye, Romanya, Polonya, İspanya, Kuzey Makedonya ve Litvanya) 24 öğretmen ve öğrencileriyle faaliyetlerine başlamıştır. Deep Art eTwinning Projesiyle öğrencilerimiz ressamlar, akımlar vb. hakkında bilgiler öğrenip, uygulamalar ve farklı yaratıcı çalışmalarla sanatın sınırsız, eğlenceli ve renkli dünyasında duygularını ve düşüncelerini özgürce dışavuracaklardır. Sanat etkinliklerle yetişen çocuklar daha iyi odaklanabilmekte, karar alma yetileri kuvvetlenmekte, yaratıcılıkları gelişmekte, özgür ve yaratıcı düşünmektedirler. Çocukların erken yıllarda, yaratıcılık ve estetik duygularının desteklenmesi, üretken, sorumlulukların bilincinde, eleştirel düşünebilen, özgüvenli, problem çözme becerisi kazanmış etraflarında gördüklerini sanat etkinlikleriyle ifade edebilen, çevresindeki güzellikleri algılayan bireyler olmaları açısından önemlidir.

DEEP ART ETWINNING PROJESİ (DEGAS'IN BALERİN SINIFI - İZLENİMCİLİK HAREKETİ)

Projemizin Kasım ayı çalışmalarından biri Impressionism - Degas'ın Balerin Sınıfı idi. 1/C sınıfı öğrencileri öncelikle Edgar Degas hakkında bilgi edinmek ve balerin tablolarını incelemek için videolar izlediler. Ardından çizme ve kesme çalışmalarıyla kar tanelerini oluşturdular ve balerin çalışmalarını tamamlayarak panoda sergilediler. İşbirlikçi çalışmaya hazır hale getirdiler.

11-03-202211-03-202211-03-202211-03-202211-03-2022

DEEP ART ETWINNING PROJESİ (OP ART)

Okulumuzun Deep Art projesinin Ocak ayı birinci çalışması Op Art Sanat Akımı'ydı. 1-C sınıfı öğrencileri OP Art Sanat Hareketi hakkında bilgilendirildiler, bu akımın öncü ressamlarını ve eserlerini incelediler. İnceledikleri eserlerden yola çıkarak kendi serbest çalışmalarını yaptılar ve panoda sergilediler.

11-03-202211-03-2022

DEEP ART ETWINNING - POINTILLISM

Okulumuzun Deep Art projesinin Ocak ayı ikicni çalışması Noktacılık Sanat Hareketi'ydi. 1-C sınıfı öğrencileri Noktacılık Hareketi ve ressamları hakkında bilgi sahibi oldular. Önce serbest bir çalışma ile Noktacılık sanatını deneyimlediler. Sonrasında Georges Seurat'ın 'The Eiffel Tower' eserini noktacılık tekniği ile çalıştılar. Çalışmalarını panoda sergilediler.

11-03-202211-03-202211-03-2022

DEEP ART ETWINNING PROJESİ (SOYUT SANAT AKIMI)

1/C Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Gülümser ÜÇÜNCÜ rehberliğinde Deep Art eTwinning çalışmalarına devam ediyor. Şubat ayı etkinliklerinden biri de Soyut Sanat Akımı idi. Öğrencilerimiz çalışmaya başlarken soyut sanat akımı, ressamları ve eserleri hakkında bilgilendirildiler. Soyut sanat akımının önde gelen ressamlarından Kandinsky ve eserleri ile tanıştılar ve ön bilgiye sahip oldular. Kandinsky dalgalarına dikkatleri çekildi. 'Kandinsky Lid Art' çalışmasıyla büyüklü küçüklü atık plastik kapaklar kullanılarak Kandinsky dalgaları oluşturuldu. Biraraya getirilerek sergilendi. Web 2.0 araçlarından 'Bomomo' kullanılarak öğrencilerimiz  bilgisayar üzerinden kendi ortak soyut resimlerini oluşturdular. Ardından çizimlerini müziğe dönüştüren aracı kullanarak çalışmalarını tamamladılar.

14-03-202214-03-202214-03-202214-03-2022

Yayın: 11.03.2022 - Güncelleme: 12.02.2024 14:42 - Görüntülenme: 293