İSTANBUL / ATAŞEHİR - Kadriye Faik Koparan İlkokulu

eTwinning: Robomaker

Okulumuz 3/C sınıf öğretmeni Ayşegül İlikçi'nin kurucu ortaklığını yaptığı, 4 ülke(Türkiye-Portekiz-Polonya- Yunanistan) 10 ortaklı ROBOMAKER projesi eTwinning projesi, ulusal destek servisinden onay alarak faaliyetlerine başlamıştır. Proje 7-11 yaş grubu öğrencileri, yaşanabilir bir dünya inşa etmek ve korumak için donanımlı bireyler olarak yetiştirmek, fen, matematik ve mühendislik konularına ilgilerini çekmek ve bu yönde motive etmek amacıyla kurulmuştur. Projede öğrencilerin iklim değişikliğinin dünyamız üzerindeki etkisini fark etmeleri, teknoloji ve mühendislik becerileri ile bu soruna çözümler geliştirmeleri, bir eğitim aracı olan Lego WeDo 2.0 ile tasarımlar oluşturmaları ve kodlama bilgisi edinerek tasarımlarını etkinleştirmeleri amaçlanmaktadır.

24-03-202224-03-202224-03-2022

ROBOMAKER projemizde öğrencilerimiz fen, matematik ve mühendislik becerilerini kullanarak, gerçek dünya sorunlarına uygulamalı yaklaşımlarında, akranlarıyla aktif olarak etkileşim kurup, sistematik yaratıcılık, eleştirel düşünme, işbirliği ve iletişim gibi etkili alışkanlıklarını geliştiriyor, STEAM bağlamında blok kodlama ilkelerini kullanarak eğlenerek öğreniyorlar.

Yayın: 24.03.2022 - Güncelleme: 12.02.2024 14:41 - Görüntülenme: 425